Lärare

Lärare i Eskilstuna Orientaliska Dansförening

Irene Karlbom

12
Jag började dansa orientalisk dans 1987, var flitigt verksam som dansös från ca 1990-96. Ungefär då tröttnade jag på att svara på konstiga frågor och satte tillsammans med olika dansöskollegor upp en rad ”dansteaterföreställningar” som berättade mer om dansen som alla var så nyfikna på.

Det blev även så småningom två böcker: ”Allt du velat veta om magdans men inte vågat fråga”. och ”Allt du någonsin velat veta om magdans och lite till” . I den senare ingår även en nybörjarkurs…”

Jag var även en av dem som låg bakom ”Belly Slam”, Sveriges första magdanstävling,  2002.

Sedan 2002 undervisar jag både genom studieförbund och privat i orientalisk dans. www.magdans.net

Kerstin Lienius

10Jag har dansat mer eller mindre i hela mitt liv. Det började med att mamma satte mig i balettskola vid fyra års ålder. Jag har sedan provat på bl a jazz, jitterbugg, karaktärsdans, latinamerikansk dans och flamenco.

Sedan upptäckte jag den orientaliska dansen och den har jag fastnat för. Äntligen har jag hittat ”min” dans. Musiken, rytmerna, de mjuka rörelserna – man mår verkligen bra när man dansar orientalisk dans.

Jag har i olika omgångar varit ute i skolor och undervisat barn i olika dansstilar. Jag har även studerat pedagogik. Vårterminen 2006 började jag undervisa i orientalisk dans, numera är det både orientaliskt och flamenco på schemat.
Har även gått lärarutbildning i orientalisk dans på Layali Orientaliska Dansakademi 2010-2011